Utodas verbetert uw logistieke prestatie

Meten is weten. Ook bij bulkgoederen zoals brandstoffen, biomassa, chemicaliën en afval. Met de telemetrie-oplossingen van Utodas hebt u op elk moment inzicht in de actuele voorraadsituatie in tanks, containers en silo’s bij uw klanten. Op basis van deze data kunt u uw eigen optimale transportplanning maken en fors op uw logistieke kosten besparen.
Een systeem werkt als alle onderdelen goed samenwerken. Daarom biedt Utodas een hoogwaardig totaalpakket dat bestaat uit vijf onderdelen: hardware, communicatie, dashboard, installatie én ontzorging/service. Zodat u te allen tijde kunt beschikken over betrouwbare informatie voor uw logistieke planning, verzorgd door een betrouwbare partner.

De draadloze meet-units van Utodas doen op vaste tijdstippen niveaumetingen in tanks, containers of silo’s. Voor elke toepassing leveren wij een maatwerkconfiguratie. Druksensoren voor vloeibare stoffen, ultrasoonsensoren voor droge en chemische stoffen. Ook voor toepassing binnen Ex-/Atex zones zijn onze systemen geschikt en deze voldoen aan de Ex-certificeringen. Inmiddels vormen onze meetsystemen een internationaal fijnmazig netwerk.

Voor het doorsturen van de data vanaf de meet-unit op locatie maakt Utodas gebruik van de beste provider in de betreffende regio. We werken met gecodeerde bestanden en een optimaal beveiligde webserver. Daardoor kunt u erop rekenen dat u altijd beschikt over actuele, veilige en betrouwbare voorraadgegevens.

Onze webportal fungeert als een dashboard en is toegankelijk voor pc, tablet en smartphone. U hebt op elk gewenst moment inzicht in de voorraadniveaus, waarbij u zelf de alarmniveaus bepaalt. Op basis van de gemeten niveaus kunt u uw rijroutes optimaliseren. Bovendien levert de webportal waardevolle managementinformatie over de verbruiksgeschiedenis per klant en per product. De portal ondersteunt ook IoT, ERP- en VMI-systemen. Onze API biedt de mogelijkheid om data te koppelen met andere systemen.

Utodas heeft een eigen technische dienst met vakbekwame gecertificeerde monteurs die alle ins en outs van onze meetsystemen kennen. Zij beschikken over de juiste gereedschappen en onderdelen om onze meetsystemen overal in de Benelux efficiënt en vakkundig te installeren en direct soepel te laten draaien. Vanaf de eerste minuut.

Utodas heeft oog voor details én voor het geheel. Wij bewaken dagelijks de werking van de systemen, inclusief rapportage en een proactieve aanpak om eventuele storingen te voorkomen. Hierdoor heeft u er geen omkijken naar en kunt u te allen tijde rekenen op betrouwbare data over de actuele voorraad bij uw afnemers.

Wij ontzorgen

We leveren een totaaloplossing die werkt