Ons DNA

Utodas, gevestigd in Rhenen, is een klein en hecht bedrijf met korte lijnen. Vanaf de oprichting in 1995 wordt Utodas gekenmerkt door twee pijlers: techniekontwikkeling en klantgerichtheid.

Van koppelstukken naar telemetrie
Aan de basis van Utodas staat de ontwikkeling van innovatieve lekvrije tank-koppelstukken voor kerosine op Schiphol en voor diesel in treinen van o.a. de Deutsche Bahn. In dezelfde periode is Utodas zich steeds meer gaan toeleggen op telemetrie: het online meten en volgen van de voorraadniveaus van bulkgoederen in tanks, containers en silo’s. Oftewel: meten en weten op afstand.

Marktleider
De online meetsystemen van Utodas werden het eerst opgepikt door de olie-industrie. Daarna volgden de chemie, automotive, afvalverwerking, slibtransport en het openbaar vervoer. Inmiddels zijn wij marktleider in de Benelux en zien wij volop mogelijkheden voor andere sectoren om profijt te halen uit de data die onze systemen leveren.

Meedenken
Of het nu gaat om grote of kleine tanks, ondergronds of bovengronds, om natuurlijke of chemische stoffen – Utodas heeft voor elke toepassing een specifieke meetoplossing. En zo niet, dan bedenken we die. Want bij alles wat we doen staat meedenken met de klant centraal: hoe kunnen we oplossingen ontwikkelen die voor onze klánten werken. Dat is ons DNA.

Team Utodas